Symposium voor ondernemers ‘Het kan wel!’ – Alternatieven voor huidige energieafhankelijkheid

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium voor ondernemers ‘Het kan wel!’ – Alternatieven voor huidige energieafhankelijkheid

12 oktober 2022 | 16:00 tot 20:00

Symposium voor ondernemers ‘Het kan wél!’ – Alternatieven voor huidig energieafhankelijkheid

Maak tijd in je agenda voor dit event op woensdagmiddag 12 oktober in Nunspeet! Juist in de Week van Duurzaamheid op de Noord-Veluwe. Want dit gaat jou als ondernemer aan!

Ook uit de Miljoenennota blijkt weer dat energie fors belast wordt en de komende tijd niet lager gaat worden. De gewone MKB-er wordt geraakt door de afgekondigde maatregelen. Energie wordt schaars en overbelasting van het net ligt op de loer als we allemaal tegelijk warmte nodig hebben. Hoe krijg jij als ondernemer regie over je eigen energie? Wat kun jij als ondernemer op korte, middellange en lange termijn doen? Want Het kan wél! Slimme en simpele innovaties die energiebesparing mogelijk maken, oplossingen waar je zelf mee aan de slag kunt om energie te besparen. Breder dan alleen zonnepanelen.

  • Voor de bedrijfsvoering
  • Voor jou als werkgever

Je hoort en beleeft het op woensdag 12 oktober. Meld je nu aan via info@innovatiehuisnoordveluwe.nl!
Locatie:               Arma Keukens, Kering 6, 8072 TD Nunspeet
Tijd:                     16.00 – 18.00 uur (inloop vanaf 15.30u)

NOTE:
Ben jij erbij? Breng je eigen bedrijf dan onder de aandacht door iets ludieks, een idee of advies op het gebied van energietransitie of energiebesparing in de goodybag te stoppen. Neem hiervoor contact op met Manon Companjen via manon@innovatiehuisnoordveluwe.nl.

In samenwerking met Van Mudde & Kok Automotive, Intellicor, Arma Keukens, Veldhuizen Energie, Eplucon, Liander, Innovatiehuis Noord-Veluwe & NVOO+.
Met medewerking van Esther Foppen-Bouwman, Parkmanager Nunspeet.

 

Sprekers zijn:
René Lemein, Accountmanager overheid bij Liander
Door overbelasting in het onderstation van Liander aan de Industrieweg in Nunspeet heeft Liander op de Noord Veluwe een urgente uitdaging. Vernieuwing van het onderstation neemt minimaal 6 jaar in beslag. Er dient immers een compleet nieuw verdeelstation te worden opgetuigd. Ondernemers kunnen geen 6 jaar wachten en daar is René zich erg van bewust. Hij is actief betrokken in onze regio en woont diverse stakeholders overleggen bij waarbij hij met actuele informatie vanuit Liander deze gesprekken voedt met kennis en expertise. Liander voert op eigen initiatief een pilot uit op bedrijventerrein Eekterveld waarbij een batterij wordt geplaatst. Daarnaast zet Liander erg in op tijdgeboden piekverbruik contracten en netcongestiemanagement. Dat laatste kan Liander niet zonder de ondernemers doen; het aanpassen van een bedrijfsproces om zo piekmomenten in het energieverbruik te voorkomen is erg belangrijk voor onze regio.

Karel Kok, Mudde & Kok Automotive
Het Urkse Automotive bedrijf zal zich eind 2022 vestigen op de oude GPS locatie; Karel heeft zich verdiept in elektrisch rijden en met een ruim aanbod van maar liefst 300 elektrische auto’s is Mudde & Kok voornemens tijdelijke energieopslag aan te bieden aan ondernemers gevestigd op de Kolk. Opwekken en terugleveren via automotive staat nog in de kinderschoenen maar bij Mudde & Kok lopen ze hier ver in vooruit. Zie https://www.muddekok.nl/wp-content/uploads/2021/10/MK-Brochure-Ambities-Mudde-Kok-IA.pdf

Jerke Eisma, eigenaar en software developer bij Intellicor
Op initiatief van Mudde & Kok ontwikkeld Intellicor een dashboard om het energieverbruik te monitoren voor o.a. bedrijventerreinen, gebruikers en woonwijken. Met behulp van deze tool kunnen knelpunten in de energiebehoefte in kaart worden gebracht waarop geanticipeerd kan worden.

Aart de Bruin, eigenaar en oprichter Arma Keukens
Arma Keukens opgericht in de jaren 90, een echt Nunspeets bedrijf met roots in Zeeland. Uitgegroeid tot inmiddels 9 vestigingen door het land en kent als geen ander de gevolgen van energietekort. In 2019 gevestigd op de Kolk maar helaas heeft er weken een aggregaat naast het pand de energie moeten faciliteren. Daarnaast is binnen 3 jaar tijd Arma Keukens uit haar jasje gegroeid en denken ze aan uitbreiding. Een kavel ernaast is aangekocht en de plannen voor nieuwbouw liggen er maar helaas stuiten ze wederom op het probleem ‘energietekort’. Feitelijk betekent het tekort aan energie dat organisaties stagneren in groei en dit is voor geen enkele ondernemer wenselijk.

Gegevens

Datum:
12 oktober 2022
Tijd:
16:00 tot 20:00

Organisator

Innovatiehuis Noord-Veluwe & NVOO+
E-mail
info@innovatiehuisnoordveluwe.nl

Locatie

De Kolk
Nunspeet, + Google Maps