Innovatieprijs

In de regio Noord-Veluwe bouwen talloze ondernemers aan een vooruitstrevende regio. Om dat te vieren, reikt Innovatiehuis Noord-Veluwe jaarlijks de Veluwse Innovatieprijs (VIP) uit. De uitreiking is onderdeel van de Week van de Innovatie. Op 25 november won het Harderwijkse Textline de Veluwse Innovatieprijs 2020.

Gedurende het jaar onze innovatiemakelaars en partners naar de meest innovatieve ondernemer in de regio. Begin september kwam Sina samen met Veluwe Portaal in contact met Textline. Vol enthousiasme, maar niet wetende dat het Harderwijkse bedrijf twee maanden later de awards mee naar huis zou nemen.

Lees het nieuwsbericht over Textline
De Veluwse Innovatieprijs 2020 werd mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning vanuit: het Stimuleringsfonds van Rabobank, RCT Gelderland en VNO-NCW Midden.

De uitreiking van de prijs werd dit jaar ook in een innovatief jasje gestoken. Vanwege de geldende corona-maatregelen werd er een livestream georganiseerd. Het programma bestond uit studenten pitches, ondernemersvideo’s en natuurlijk de vraaggesprekken met de kandidaten. Zo’n 90 bezoekers zagen hoe Textline zowel de publieks- als juryprijs wist te winnen.

Naast Textline waren genomineerd: AIC uit Harderwijk met hun innovatieve valbeveiliging, Air Innovators uit Vaassen met AEROSEAL, Sonus Health uit Heerde met een innovatieve kankerbehandeling met geluidsgolven, SunnyRain Solutions uit Nunspeet met de Rainwinner en Innogusto uit Harderwijk met hun culinaire plant-based maaltijden.

innovatie project

In de spotlight

Dr Ten

Dr Ten

Zeezoutbatterij
  • Medewerkers6
  • Opgericht in2008
  • LocatieWezep
Met hun innovatieve zeezoutbatterij werd Dr Ten winnaar van de Veluwse Innovatie Prijs 2019. Het bedrijf, opgericht door oud-topschaatser Marnix ten Kortenaar, werkt al jaren aan de ontwikkeling van een veilig en duurzaam alternatief voor de gangbare lithium- en loodzuurbatterij.

kandidaten genomineerd voor

Veluwse innovatieprijs