2-9 februari: Online rondetafelgesprekken Techniekpact

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

2-9 februari: Online rondetafelgesprekken Techniekpact

2 februari 2021 | 10:00 tot 11:30

Techniekpact

Uitnodiging online Rondetafelgesprekken

Technisch talent in de regio: uw mening is nodig!

Onder de vlag van Techniekpact zijn er de afgelopen jaren mooie projecten uitgevoerd. Met als doelstelling: het behouden van technici in de eigen regio. Inmiddels zijn we toe aan een nieuw projectplan.

Op initiatief van Platform Techniek zijn er vier projectvoorstellen voor onze regio ontwikkeld. Deze leggen we graag aan u voor tijdens onze online rondetafelgesprekken. Met uw input worden de projecten verder vormgegeven. We nodigen u daarom uit om deel te nemen aan één van onze online rondetafelgesprekken.

De voorgestelde projecten:  

  1. Opleidingen verbeteren– De regio kent verschillende actieve beroepsopleiders in de techniek. Hoe gaan we de onderlinge samenwerking gebruiken om opleidingen beter te laten aansluiten op de praktijk en de regionale behoefte?
  2. Scholieren verleiden– Het uitgangspunt voor het verleiden van scholieren om voor een technische beroepsopleiding te kiezen, is dat het enthousiasme voor techniek ontstaat bij de ontmoeting tussen scholieren en bedrijven. Ten opzichte van omliggende regio’s blijft de Noord-Veluwe achter. Hoe gaan we dit ombuigen?
  3. Studenten begeleiden– Of je je technische studie nu binnen of buiten de regio volgt, belangrijke praktijkdelen kunnen ‘gewoon’ binnen de eigen regio worden gedaan. Daarmee leren student en onderneming elkaar kennen. Deze relatie maken we sterker door het coachen van studenten vanuit de regio in het volgen van ‘leerpaden’. En deze stoppen niet na diplomering; zijn we immers niet allemaal studenten vanuit het oogpunt van een ‘leven lang ontwikkelen’?
  4. Samenwerking verbeteren– De regio is actief en initiatiefrijk, waarbij veel organen veelal overlappende doelstellingen nastreven. Platform Techniek wil met hen nadenken over hoe we kunnen komen tot een slagvaardiger georganiseerde regio, passend bij de eisen van deze tijd.

Aanmelden
Uw input is voor ons van groot belang om te komen tot een passend projectplan. Meld u daarom nu aan voor één van onze online rondetafelgesprekken:

Dinsdag 2 februari                 10:00 – 11:30 uur
Woensdag 3 februari             15:30 – 17:00 uur
Donderdag 4 februari             10:00 – 11:30 uur
Donderdag 4 februari             15:30 – 17:00 uur
Dinsdag 9 februari                 10:00 – 11:30 uur
Dinsdag 9 februari                 15:30 – 17:00 uur

Voor goede interactie kunnen er per sessie maximaal 10 ondernemers deelnemen. Meld u daarom nu aan voor uw voorkeursdatum! 

Klik hier om in te schrijven » 

We ontmoeten u graag tijdens één van de rondetafelgesprekken.

Hartelijke groeten,

Namens het bestuur van Platform Techniek Noordwest-Veluwe
initiatiefnemer Techniekpact Noord-Veluwe

 

De rondetafelgesprekken worden begeleid door Rik Grasmeijer en Anne de Vos in opdracht van Platform Techniek. Voor de totstandkoming van een nieuw Techniekpact regio Noord-Veluwe werkt Platform Techniek samen met Veluwe Portaal, De Techniek Verbinder en De Techniek Academie. 

Gegevens

Datum:
2 februari 2021
Tijd:
10:00 tot 11:30

Organisator

Platform Techniek Noord-West Veluwe
Bekijk de site van Organisator