• Nieuws
  • Innovaties
  • ‘Het kan wél!’
  • Innovatieprijs
    • Meer informatie over de VIP en CAI Challenge 2023
    • Genomineerden 2023
  • Agenda
  • Over ons
  • Contact
Menu

NL Food Specials B.V. / Zuidam

  • Home
  • Innovaties
  • Kandidaten Innovatieprijs
  • NL Food Specials B.V. / Zuidam

‘Bake this world a better place’

Vegan?? Plantbased?? Dat is toch iets voor klimaatactivisten, niet voor de gewone man? ‘Nou, ik ben toch best een gewone man’, zegt Jan van de Langemheen van NL Food Specials B.V. / Zuidam. ‘Ik ben bewust met lekker eten bezig en dat kan ook plantAARDIG.’
Iets wat lekker hoort te zijn ook echt lekker laten smaken zonder dierlijke producten te gebruiken. Dat is de ultieme uitdaging voor NL Food Specials.

Toen alles stil kwam te liggen de afgelopen jaren kwam de vraag: ‘moet patisserie dierlijke ingrediënten bevatten? En wat doet dat met onze manier van werken om de patisserie bevroren te vervoeren?’ Een studie ‘Plantbased diet for a sustainable future’ aan de Universiteit Wageningen bracht uitkomst. Het herdefiniëren van de voedselvoorziening moest toch mogelijk zijn? Ook in de patisserie? En dus zijn ze bij NL Food Specials de uitdaging aangegaan. Net zolang testen tot de juiste smaak gevonden is en dat grootschalig gaan produceren. Niet alleen voor de gewone man, ook voor hotels, restaurants, cateraars en luchtvaart, zowel nationaal als internationaal. Bevroren lekkernijen met wetenschappelijke onderbouwing. 

En dat niet alleen! Als we bewust bezig zijn met voeding, dan moeten we preventief kijken. Niet voor niets kwam het verzoek om een eiwitrijk dessert te ontwikkelen voor ouderen. ‘Als ouderen met een gebroken heup in het ziekenhuis liggen, zijn we te laat. We moeten zorgen dat hun voeding bijdraagt aan spiermassa en botten zo lang mogelijk vitaal houden.’ En ook dat is gelukt.

  • Medewerkers14
  • Opgericht in2012
  • LocatiePutten
Genomineerd voor de VIP 2022

Hoogwaardige patisserie

Desserts, ijs, high tea componenten, buffettaarten, mini patisserie voor hotels, restaurants, cateraars en luchtvaart, zowel nationaal als internationaal. ‘Het hoeft niet moeilijk te zijn, het is anders kijken naar voeding,’ zegt Jan. ‘De recepten komen uit huishoudboekjes. Appeltaart van oma, maar dan op een duurzame en wetenschappelijke manier gemaakt.’ 

Bewuster consumeren

NL Food Specials B.V. / Zuidam wil klaar zijn voor de toekomst met alle uitdagingen die dat met zich meebrengt op het gebied van voedselconsumptie en voeding. Een druppel op een gloeiende plaat? Misschien… maar dan wel eentje die het gesprek over bewust consumeren aanjaagt, ook om de volgende generatie een handje te helpen. Niet alleen op het gebied van voeding.
Lekker eten is wel een goede ingang voor goed gesprek.

Van handmatige kleine charges naar grootschalige productie

Grootschalige productie zonder verlies van kwaliteit en met behoud van een ambachtelijke look en feel is een uitdaging. En toch krijgen ze het voor elkaar bij NL Food Specials  B.V. / Zuidam. Nu nog een aantal extra handen om het werk te kunnen uitvoeren.

NL Food Specials
Delen

logo_innovatiehuis

Gevestigd bij
Business Club N.V. Enterprise
Koekoeksweg 2
8084 GM ’t Harde

T. +31 (0) 6 55 84 48 34
E. info@innovatiehuisnoordveluwe.nl

Veluwse innovatieprijs

In het innovatiehuis worden de krachten van ondernemers, onderwijsinstellingen en lokale overheden gebundeld in de vorm van een kennis- en netwerkplatform.

Samen werken we voor én aan een sterke regio!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!







    © 2021 Innovatiehuis Noord Veluwe Webdesign: Bureau Hanze